Tickets
Shop
Nieuws 16 apr 2015

Ontstoken voet houdt Roosenboom aan de kant

Bianca Roosenboom kan voorlopig nog niet in actie komen in het inline-skateseizoen. Ze kampt met een ontstoken voet.

Foto : Neeke Smit

Het is voor Roosenboom een raadsel hoe ze aan de blessure komt, zo vertelt ze aan schaatsen.nl. Veel hinder ondervindt ze er wel van. "Ik heb geen idee, het is iets aparts. Waarschijnlijk heeft er een klein wondje gezeten dat is gaan ontsteken. Ik heb twee dagen lang met een stoel voor me door de huiskamer moeten lopen."

Toch is het niet zo dat ze momenteel helemaal niets doet. "Ik maak wel goede stappen. Door veel te fietsen zit het met mijn conditie wel goed. Ik heb goed getraind de laatste dagen."

Vorig jaar had de rijdster van Team Sprog dezelfde kwetsuur, maar toen aan haar andere voet. Enig verband tussen de twee blessures is er waarschijnlijk niet.

"Vorig jaar duurde het twee weken en was het een bacteriƫle infectie. Ik moest toen ook aan de antibiotica", herinnert Roosenboom zich. "Dat hoeft nu niet, het gaat al weer de goede kant op."

Heerde

Het is voor Roosenboom nog niet met zekerheid te zeggen wanneer ze haar rentree kan maken, maar ze vermoedt dat ze op 2 mei weer van de partij kan zijn bij de Europa Cup in Heerde. De Europa Cup in Gross-Gerau van een week eerder komt waarschijnlijk nog te vroeg.

Een goed resultaat in Heerde zal er echter niet inzitten, zo denkt de 25-jarige Kampense. "Ik heb door mijn blessure nog helemaal niet kunnen inline-skaten, dus ik moet die wedstrijd maar gewoon als een training zien. Ik moet zoveel mogelijk wedstrijden gaan rijden, anders wordt ik ook niet beter."

Als haar ontstoken voet genezen is, hoopt Roosenboom voorlopig vrij te blijven van blessures. Haar blessuregevoeligheid zit haar de laatste jaren vaak dwars. Zo brak ze bijvoorbeeld bij de WK twee jaar geleden haar arm. "Ik ben er wel een beetje klaar mee. Ik moet door en hoop dat dit voorlopig de laatste keer was."

Ondanks haar blessureverleden blijft Roosenboom onverminderd ambitieus voor dit seizoen. Zo hoopt ze in juli bij de EK in Oostenrijk mee te doen om het eremetaal. "Daar wil ik in ieder geval een individuele medaille pakken. En in november hoop ik toch wel op relaygoud tijdens de WK. Dat is de enige medaille die ik nog niet heb."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan