Tickets
Shop
Nieuws 30 mrt 2015

Rijhnen en Berg beginnen met zege

De Duitse inliners Felix Rijhnen en Sabine Berg hebben zondag de halve marathon van Berlijn, de wedstrijd die onderdeel is van de German Inline Cup, gewonnen.

Foto : Neeke Smit

Rijhnen, die vorig jaar ook al de beste was in de eerste (halve) marathonwedstrijd van het seizoen, kwam solo over de finish. Achter de regerend Europees kampioen op de marathon reed de Italiaan Giacomo Concu in de sprint van het peloton naar plek twee, gevolgd door thuisrijder Tobias Hecht.

Berg toonde zich in een kopgroep van zes de snelste in de sprint. Haar landgenote Josie Hofmann vond haar naam terug op plaats twee. Katharina Rumpus, die in 2014 won, moest nu genoegen nemen met de derde plek.

Het duurt nog even voordat de volgende wedstrijd in de German Inline Cup op het programma staat. Op 16 augustus is Salzburg de plaats van handeling. Daarna worden achtereenvolgens Geisingen (5 september), Praag (20 september) en opnieuw Berlijn (28 september) aangedaan.