Tickets
Shop
Nieuws 09 mrt 2015

Antoinette de Jong overweegt vertrek bij Clafis

Antoinette de Jong overweegt een vertrek bij Team Clafis.

Foto : Sander Chamid

De twintigjarige rijdster kwam voorafgaand aan het huidige seizoen over van Jong Oranje, maar wist onder coach Jillert Anema niet te imponeren. Ook voor De Jong zelf is dat een teleurstelling.

“Ik ben vorig jaar naar Jillert gegaan omdat ik veel vertrouwen had in zijn aanpak. Mijn intentie was om stappen te maken, maar dat is helaas niet gelukt”, zegt ze tegenover De Telegraaf.

Ondanks een doorlopend contract bij Clafis is een voortijdig vertrek een serieuze optie voor De Jong. In een gesprek met Anema en Bertus Jonker, directeur van Clafis, zal de knoop doorgehakt worden.

“Ik wil graag mijn kant van het verhaal vertellen en kijken of de nodige zaken veranderd kunnen worden. Als dat niet het geval is, dan zou ik wel open staan voor iets anders. Ik hoop dan dat die ruimte mij ook gegund wordt. Want voor mij is het wel belangrijk om eventueel in goede harmonie uit elkaar te gaan.”

Over belangstelling heeft De Jong bovendien niet te klagen. Team Continu van Marianne Timmer, Jac Orie’s TeamNL-Jumbo en het Team Corendon van Jan van Veen zouden haar graag vast willen leggen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan