Tickets
Shop
Langebaan 09 mrt 2024

Miho Takagi meldt zich af voor restant WK Allround

Miho Takagi komt zondag niet meer in actie op de laatste twee afstanden van het WK Allround. De Japanse, die donderdag en vrijdag het WK Sprint reed én won, maakte zaterdag tijdens de 500 meter en 3 kilometer een vermoeide indruk.

Foto : BSR Agency / Douwe Bijlsma

Miho Takagi dacht in Inzell voor een unieke prestatie te gaan door deel te nemen aan zowel het WK Sprint als het WK Allround. Na de winst op het sprinttoernooi won de Japanse rijdster van Team Gold zaterdag de 500 meter, maar de marge was veel minder groot dan gedacht. Daarnaast viel ook de 3000 meter (4.05,41) viel tegen. Takagi maakte een vermoeide indruk en wilde nog niet toezeggen of ze het toernooi zou vervolgen.

"Ik ben moe en wil slapen", vertelde ze nadat ze haar prijs voor de gewonnen 500 meter in ontvangst had genomen. Er was twijfel te bespeuren toen ze de vraag kreeg over haar deelname morgen. Coach Johan de Wit liet weten dat het na de 500 meter al 'hangen en wurgen' was voor de Japanse schaatsster. Inmiddels is besloten dat Takagi de rest van het toernooi niet meer in actie komt. 

Het betekent dat het podium momenteel volledig bezet wordt door Nederlandse vrouwen. Marijke Groenewoud (78,296) gaat halverwege aan de leiding voor Joy Beune (78,456). Antoinette Rijpma - de Jong (78,525) schuift door de afmelding van Takagi op naar de derde plek.

Later meer...


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan