Tickets
Shop
Kort door de bocht 11 mrt 2024

De ijsvloer ligt in Ahoy, Daleman succesvol op NK Shorttrack

Rubriek van wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Eigen foto

IJsvloer ligt in Ahoy
De voorbereidingen zijn in volle gang voor het shorttrackspektakel in Rotterdam van komend weekend. De ijsvloer is gelegd en de rijders van TeamNL hebben hun eerste training al afgewerkt. Hieronder alvast een impressie van de baan waar op zaterdag en zondag de wereldtitels verdeeld worden. Informatie over het toernooi lees je in de 'Wat moet je weten over?'. 

Drie nationale titels Angel Daleman
Met haar debuut in de World Cups Shorttrack, zes wereldtitels langebaan bij de junioren en drie gouden plakken op de Winter Youth Olympic Games was het een ongelofelijk seizoen voor de 16-jarige Angel Daleman. In Leeuwaren voegde ze nog drie nationale titels toe aan dat lijstje. Op het NK Junioren won ze zowel de 500, de 1000 als de 1500 meter. Bibi Arts en Kiek Straathof vergezelden haar alle keren op het podium. Bij afwezigheid van de geblesseerde Bas van der Valk pakte Stan Rijksen de titel op de 1000 en 1500 meter, op de kortste afstand was er brons voor de rijder van KNSB Talent Midden-Oost. De winst ging naar Daniel Brouwer. Alle uitslagen van het toernooi zijn hier te vinden. 

Bart Swings rolt alweer op zijn skeelers voor een clinic in Heerenveen
Net klaar met het schaatsseizoen staat de Belgische alleskunner Bart Swings alweer in de startblokken om zijn skeelerkunsten te vertonen. Dat gebeurt komende vrijdag 15 maart al op de inlineskatepiste in Heerenveen, vlakbij het Abe Lenstra-voetbalstadion. Swings geeft dan een clinic  voor skaters van tien jaar en ouder, wedstrijdrijders, masters en trainers. De nadruk ligt op inline-techniek en vaardigheden. De sessie van 19.00 tot 20.45 uur wordt voorafgegaan door een zogenoemde collegetour waarin hij zijn 'geheimen' deelt van multidisciplinair trainen. Swings gunt dan vanaf 18.15 uur indirect een inkijkje in zijn drukbezette bestaan als langebaanschaatser, meervoudig wereldkampioen en olympisch kampioen op mass start, marathonrijder en fervent en zeer succesvol skeeleraar. Kosten voor deelname zijn € 10,- per persoon. Trainers betalen € 15,-

Alle info over de clinic van 15 maart... | Foto : Eigen foto

Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan