Tickets
Shop
Shorttrack 13 jan 2024

Van 't Wout staakt strijd op EK door enkelblessure

Voor Jens van ’t Wout is het EK Shorttrack voorbij. De 22-jarige import-Fries heeft op de eerste finaledag van het toernooi zoveel last van zijn rechterenkel gekregen dat verder rijden zinloos is. Van ’t Wout haalde nog wel op karakter (en met een pijnstiller) de eindstrijd van de 1500 meter waarop hij regerend kampioen was. Hij finishte als vijfde. Friso Emons won zilver, Itzhak de Laat greep door een sterke slotronde het brons.

Foto : KNSB - Shapevisions

Van 't Wout kon een plak vergeten toen hij tijdens de felle strijd in aanraking kwam met Stijn Desmet. Hij verloor zo een paar posities op het ijs en was meteen kansloos voor de medailles. De schade repareren was niet meer mogelijk in de resterende ronden, ook doordat hij gehandicapt aan het gevecht had moeten beginnen.

“Ik heb te veel pijn aan die enkel, en het is vandaag zo erg geworden dat ik het niet aandurf om nog te rijden. Inhaalacties bleken in de finale van de 1500 te risicovol, omdat ik m’n snelheid niet kon vasthouden. Zelfs niet met mijn normale schaatsschoen die ik toch maar weer probeerde in de eindstrijd. Qua schaatsen ging het beter, wat de pijn betreft: die was net zo erg als in de standaardschoen waarmee ik de voorbije dagen heb getraind en geracet. Het was steeds net alsof ik op een blauwe plek duwde. Wanneer je dat continu doet, ontstaat er een gevoel van pijn in de hele enkel. Het is beter te stoppen, en te herstellen om me te kunnen richten op het WK in Ahoy, in maart. Als ik me nu een week rustig houd, komt het goed”, vertelde Van ’t Wout, die zich al leek te hebben verzoend met zijn lot. “Van tevoren realiseerde ik me dat het moeilijk zou worden. De finale bereiken werd een doel. Dat is gelukt, al had ik al bij het opstappen op het ijs voor de laatste rit heel veel last.”


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan