Tickets
Shop
Shorttrack 05 jan 2024

Michelle Velzeboer door blessure niet naar EK Shorttrack

Michelle Velzeboer doet volgend weekend niet mee aan het EK Shorttrack in Gdansk. De rappe vrouw is nog herstellende van een blessure die ze overhield aan de laatste World Cup in Seoul. Ze wordt vervangen door Anne Floor Otter.

Foto : Dennis Kruijswijk

Velzeboer ging tijdens de laatste World Cup in Zuid-Korea onderuit en verscheen de laatste dag niet meer op het ijs. Ze werd in de gouden relayfinale vervangen door Diede van Oorschot. Velzeboer is wel degelijk aan de beterende hand en stond deze week weer op het ijs, maar nog niet fit genoeg om het EK-programma volgende week af te werken.

"Ik kreeg een mes op m'n been en daardoor is de spier beschadigd geraakt", vertelde de twintigjarige Velzeboer. "Er zijn wat vezels beschadigd, met rust gaat het vanzelf weer over. Het is niet heel ernstig, maar het is zaak om rust te houden. Jammer, maar dit is het risico van de sport."

Bondscoach Niels Kerstholt heeft Anne Floor Otter opgeroepen als vervanger voor de geblesseerde Velzeboer. De andere vrouwen die namens TeamNL op jacht gaan naar eremetaal zijn Xandra Velzeboer, Selma Poutsma, Yara van Kerkhof en Diede van Oorschot.

Alle informatie over het EK Shorttrack staat hier.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan