Tickets
Shop
Shorttrack 13 jan 2024

Drie relays met TeamNL en de 1000 meter op slotdag EK

TeamNL Shorttrack vervolgt de EK-medaillejacht in Gdansk zondagmiddag om 13.32 uur met de kwartfinales op de 1000 meter voor de vrouwen. Ook de mannen rijden deze afstand en verder staan er drie relay-onderdelen op het programma: vrouwen, mannen en mixed relay. De wedstrijden zijn te volgen via de livestream van de NOS (https://nos.nl/sport).

Foto : KNSB - Shapevisions

In de ochtenduren moest het mixed relay-kwartet al wel aantreden voor de halve finale. Dat gebeurde rond de klok van half twaalf zonder vaste waarde Jens van 't Wout, die zaterdag na de finale op de 1500 meter besloot zich terug te trekken van het EK vanwege een slepende enkelblessure. Toch zag Teun Boer, winnaar van de zilveren medaille op de 500 meter, het niet somber in zonder de kopman die wel als reserve stond aangemeld voor de teamnummers.  Terecht: de ploeg won de heat met gemak en rijdt later vandaag de finale.

"We hebben sowieso niet iets van en nu moeten we laten zien dat we het ook zonder Jens kunnen. Ik ben er niet zo mee bezig. Dit is ons team, we zeggen niet: balen, dat we geen Jens erbij hebben. We rijden met de mensen die we hebben, want je weet nooit hoe het zal lopen. We hadden er al rekening mee gehouden, omdat we weten hoeveel pijn Jens af en toe heeft gehad. Het is geen verrassing dat hij niet meerijdt", aldus Boer, die zich bovendien verheugt op de grootste confrontatie van dit seizoen: het WK in Ahoy, half maart.  "Ik heb hier de voorbije dagen het nodige vertrouwen opgedaan. Ik voel dat de snelheid er weer is, en dat ik het juiste gevoel heb, zelfs op dit ijs. Dat is superslecht. Desondanks lukt het me steeds goed weg te komen."

Het programma voor de slotdag van het EK is hier te vinden.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan