Tickets
Shop
Shorttrack 04 mrt 2024

Geen verrassingen in WK-selectie Shorttrack TeamNL

Er zijn geen verrassende namen uit de bus gekomen bij de samenstelling van de selectie van TeamNL voor het Nederlandse Loterij ISU WK Shorttrack presented by Odido. De vrouwen worden aangevoerd door het ijzersterke duo Xandra Velzeboer en Suzanne Schulting, bij de mannen is Jens van 't Wout de blikvanger. De mondiale titelstrijd heeft plaats in Rotterdam Ahoy van 15 tot en met 17 maart.

Foto : ISU

De groep van in totaal tien vrouwen en mannen die is voorgedragen door bondscoach Niels Kerstholt is ook bekrachtigd door de Selectiecommissie. Hun namen zijn als volgt:

Vrouwen
Xandra Velzeboer, Suzanne Schulting, Selma Poutsma, Michelle Velzeboer en Yara van Kerkhof.
Mannen 
Friso Emons, Jens van ’t Wout, Teun Boer, Itzhak de Laat en Kay Huisman.

Daan Kos, goed presterend in de laatste twee World Cups (Dresden en Gdansk), leek kansrijk om een van de vijf beschikbare tickets te pakken. Zijn nadeel is echter dat hij als een specialist op de langere afstanden heeft te maken met Friso Emons, Jens van 't Wout en Itzhak de Laat. Dat trio heeft meer ervaring opgedaan en internationaal al prijzen gewonnen.  Van 't Wout (foto boven) ontbrak in de eerdergenoemde wereldbekers wegens een slepende enkelblessure. Er is een speciale schaatsschoen ontworpen die voor minder irritatie zorgt rondom het gekwetste gewricht. Volgens de import-Fries is het nu geen probleem om te racen. Nog sterker, hij vermoedt dat-ie in het voordeel is ten opzichte van veel toppers die het gehele World Cup-circuit hebben afgewerkt. Daardoor zijn sommigen vermoeid en kan hij daarvan profiteren in het ongetwijfeld kolkende Ahoy dat dagelijks 10.000 mensen op de tribunes mag verwelkomen.

Voor de shorttrackfans: zaterdag 16 en zondag 17 maart zijn al uitverkocht. Er zijn alleen nog enkele kaarten verkrijgbaar voor de sessies op vrijdag 15 maart.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan