Tickets
Shop
Kunstrijden 06 nov 2023

Jaarprijzen kunstrijden voor Lindsay van Zundert en Angel Delevaque

Lindsay van Zundert en Angel Delevaque hebben in De Uithof in Den Haag de KNSB jaarprijzen voor het kunstrijden in ontvangst genomen. De Sjoukje Dijkstra Trofee 2023 voor de kunstrijdster van het jaar werd aan Lindsay uitgereikt door niemand minder dan de olympisch kampioene van 1964 zelf. En ook Angel kreeg de Joan Haanappel Aanmoedigingsprijs 2023 voor het talent van het jaar uit handen van Sjoukje Dijkstra.

Foto : KNSB

Angel Delevaque (13) werd in het seizoen 2022-2023 Nederlands kampioen in de advanced novice-categorie en maakte tevens indruk met haar debuut op het Internationale podium. Bij de Junior Grand Prix in het Oostenrijkse Linz eindigde Angel in een sterk deelnemersveld op een fraaie elfde plek.

Lindsay van Zundert – ook nog altijd pas 18 jaar – werd dus opnieuw onderscheiden met de Sjoukje Dijkstra Trofee. Lindsay werd, met een persoonlijk record, wederom Nederlands kampioen bij de senioren en noteerde een veertiende plaats op het EK in het Finse Espoo en een 22e plaats bij het WK in Saitama, Japan.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan