Tickets
Shop
Nieuws 24 nov 2023

Geen verrassingen in selectie World Cups Shorttrack

De KNSB heeft de elf namen bekend gemaakt die in december hun koffers mogen pakken voor de wereldbekers in Beijing (8-10 december) en Seoul (15-17 december). In vergelijking met de eerste twee wereldbekers ontbreekt alleen Angel Daleman. Sjinkie Knegt en de revaliderende Suzanne Schulting behoren niet tot de selectie.

Foto : KNSB - Shapevisions

Voor een deel van de groep wordt het een bijzondere reis, vanwege het weerzien met de olympische baan in China, waar Xandra Velzeboer, Selma Poutsma en Yara van Kerkhof de titel veroverden op de relay. Ook in het Zuid-Koreaanse Seoul liggen mooie herinneringen, omdat Nederland in maart van dit jaar vijf keer het goud opeiste met Xandra Velzeboer (500 meter, 1000 meter), Suzanne Schulting (1500 meter), de vrouwenrelay en de mixed relay. 

De selectie is gebaseerd op de prestaties van TeamNL Shorttrack bij de eerste twee World Cup-wedstrijden in het Canadese Montréal en de eerder dit seizoen verreden Time-Trials, het NK en de Dutch Open. Bij de vrouwen blijft door het ontbreken van Schulting de spoeling dun. Angel Daleman mocht haar debuut maken tijdens de eerste World Cup, maar ontbreekt vanwege haar drukke programma. Ze komt komend weekend en volgende week wel in actie tijdens de Junior World Cup in Leeuwarden. De talentvolle Diede van Oorschot vult de bekende namen aan. 

Tot nu toe zijn de resultaten in de wereldbeker wisselend, mede door enkele penalty's en valpartijen. Er was goud voor Jens van 't Wout (1000 meter), Xandra Velzeboer (500 meter), en tweemaal zilver voor Poutsma (500 meter). De vrouwenrelay bracht Nederland een gouden en een bronzen plak, de mixed relay was goed voor de tweede plaats. 

Vrouwen: Xandra Velzeboer, Selma Poutsma, Michelle Velzeboer, Yara van Kerkhof, Diede van Oorschot
Mannen: Jens van 't Wout, Friso Emons, Teun Boer, Itzhak de Laat, Kay Huisman, Melle van 't Wout


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan