Tickets
Shop
Shorttrack 18 dec 2023

Vier shorttrack-talenten naar Olympische Spelen voor de jeugd

Nadat vorige week al bekend werd dat er vier Nederlandse langebaan-talenten deelnemen aan de Olympische Spelen voor de jeugd, zijn er vandaag ook de namen van vier shorttrackers toegevoegd aan TeamNL voor Gangwon 2024. NOCNSF heeft de voordrachten van Birgit Radt, Angel Daleman, Jonas de Jong en Nick Endeveld gehonoreerd.

Foto : Hanneke Mennens

Dat betekent dat de KNSB met in totaal zeven sporters naar Zuid-Korea afreist, want voor het langebaan-schaatsen zijn Jasmijn Veenhuis, Sem Spruit, Geophrey Coenraad en…Angel Daleman geselecteerd. De shorttrack-wedstrijden staan van 20 tot en met 24 januari gepland en de langebaan van 22 tot en met 26 januari. Op welke afstanden en dagen de Nederlandse rijders in actie zullen komen, wordt later bekend. Datzelfde geldt welke combinatie op beide disciplines haalbaar is voor Angel Daleman.

De vierde editie van de Winter Youth Olympic Games voor sporters tussen 15 en 18 jaar wordt gehouden in de Zuid-Koreaanse provincie Gangwon. De wedstrijden vinden plaats in de steden Pyeongchang en Gangneung, in 2018 ook het strijdtoneel van de ‘grote’ Olympische Winterspelen.

Meer info over de Winter Youth Olympic Games staat hier.



Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan