Tickets
Shop
Shorttrack 28 dec 2023

TeamNL Shorttrack voor EK in Gdansk bekend

De Selectiecommissie Shorttrack van de KNSB heeft vandaag de namen bekendgemaakt van de vijf rijdsters en vijf rijders die gaan deelnemen aan het EK Shorttrack, van 12 tot en met 14 januari in Gdansk (Polen).

Foto : @International Skating Union (ISU)

De selectiecommissie heeft het EK-team voor Gdansk gebaseerd op de prestaties op de eerder dit seizoen verreden Time-Trials in Heerenveen, het Nederlands Kampioenschap in Leeuwarden, de Dutch Open in Heerenveen en de eerste vier ISU World Cup-wedstrijden in Montreal (2), Beijing en Seoul, alsmede de voordracht van bondscoach Niels Kerstholt. Later wordt er zowel bij de vrouwen als de mannen nog een (niet meereizende) reserve voor het EK aangewezen.

Suzanne Schulting mikte aanvankelijk op een rentree bij het EK in Polen. Maar zij heeft – na overleg met de technische en medische staf van TeamNL Shorttrack – besloten om nog een extra trainingsblok in te lassen, in plaats van het EK. Schulting richt zich nu op de ISU World Cup-wedstrijden 5 en 6 in respectievelijk Dresden (9-11 februari), Gdansk (16-18 februari) en vooral het WK in Rotterdam Ahoy (15-17 maart).

Alle niet-EK-gangers krijgen nog de mogelijkheid zich voor World Cup 5 (en mogelijk World Cup 6 en het WK) te kwalificeren tijdens speciale selectiewedstrijden op 13 en 14 januari in eigen land.

Vrouwen:
Xandra Velzeboer
Selma Poutsma
Michelle Velzeboer
Yara van Kerkhof
Diede van Oorschot

Mannen:
Jens van ’t Wout
Teun Boer
Itzhak de Laat
Friso Emons
Kay Huisman


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan