Tickets
Shop
Kort door de bocht 03 apr 2023

Synchroonschaatsers negentiende, Europa Cup Gijon

Rubriek van wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : SJ Photos

Synchroonschaatsers sluiten WK af als negentiende
Team Ice United heeft zaterdag bij het vrije programma de negentiende score neergezet op het WK Synchroonschaatsen in Lake Placid. De vrouwen van de Bossche Kunstrij Vereniging lieten in hun kür, waarin het verhaal verteld werd van de eerste vrouw op de maan, enkele foutjes zien. Daardoor zakte het team van de achttiende naar de negentiende plek in de rangschikking; een evenaring van de prestatie van vorig jaar. Bovendien was het puntentotaal van 136,51 de beste score van deze winter. Het Canadese Team Les Supremes won na het korte programma ook de lange variant en prolongeerde de wereldtitel. De Finse teams Helsinki Rockettes en Unique maakten het podium compleet. Alle resultaten zijn hier te vinden. 

Lianne van Loon derde in klassement lange afstanden
De Europa Cup in Gijon hebben Fleur Veen en Lianne van Loon afgesloten met een negende en tiende plaats op de 1000 meter. Na haar winst op de puntenkoers was dit resultaat voor Van Loon voldoende om als derde te eindigen in het klassement van de lange afstanden. Bij de junioren deden ook slechts twee Nederlanders mee: Tom en Eline Mulder. Tom werd zaterdag bij de Junioren A derde op de puntenkoers. Alle uitslagen zijn hier te vinden. 

Aron Romeijn: 'Ik ben rustiger en socialer geworden'
Ruim een jaar geleden zette Aron Romeijn een punt achter zijn schaatscarrière, omdat hij voelde dat de handdoek helemaal uitgewrongen was. Hij vond nieuwe uitdagen en merkte dat hij de lessen van de topsport mee kon nemen naar zijn maatschappelijke carrière. Zijn verhaal is hier te lezen. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan