Tickets
Shop
Kort door de bocht 03 sep 2022

Julia van Dijk wordt 15e op Junior Grand Prix, kunstschaatsers klaargestoomd voor shows

Rubriek van nieuws en wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : www.pietures.nl

Julia van Dijk eindigt als vijftiende op Junior Grand Prix
Op de slotdag van de tweede ISU Junior Grand Prix Kunstrijden is Julia van Dijk als zestiende geëindigd op de vrije kür. De 16-jarige kunstschaatsster betrad zaterdag in het Tsjechische Ostrava als twintigste van de 35 deelneemsters het ijs. Haar optreden leverde een score van 81,98 punten op. Donderdag eindigde Van Dijk op de korte kür ook als zestiende. 

In het totaalklassement is de Tilburgse met een score van 128,15 als vijftiende geëindigd. De Japanse Mao Shimada is de winnares geworden van de ISU Junior Grand Prix. Ze won zowel de korte als de vrije kür en scoorde een puntentotaal van 212,65. Achter haar werd de Koreaanse Minsol Kwon tweede en Ikura Kushida (Japan) legde beslag op de derde plaats. 

Alle uitslagen van de ISU Junior Grand Prix in Ostrava vind je hier.

Kunstschaatsers klaargestoomd om in internationale shows te gaan schaatsen
Op de Vechtsebanen in Utrecht worden dit weekend kunstschaatsers uit heel Nederland klaargestoomd om in internationale schaatsshows op te treden. Het 'Performance Camp 2022' is het eerste schaatskamp in Nederland waarbij kunstschaatsers de kans wordt geboden om te leren een professionele schaatsshow artiest te worden. Het kamp is specifiek in het leven geroepen voor kunstschaatsers die graag willen optreden in internationale schaatsshows, maar niet weten hoe ze daar terecht komen of nog niet voldoende vaardigheden hebben ontwikkeld om als professioneel show schaatser aan de slag te gaan.

De organisatie is van Entertainment on Ice, welke ook tijdens het kamp diverse schaatsers zal auditeren om in schaatsshows op te treden komende winter. Maar liefst 30 deelnemers uit alle winstreken zijn op vrijdag begonnen aan het performance camp. Op zondag wordt het weekend afgesloten met een showcase, waarbij de deelnemers show nummers vertonen op het ijs van de Vechtsebanen en al het geleerde in praktijk kunnen brengen. Vanaf 18.00 uur is deze showcase gratis toegankelijk voor publiek om te komen kijken. Iedereen is van harte welkom. 

Kijk voor meer informatie op de website van Entertainment on Ice


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan