Tickets
Shop
Kort door de bocht 24 okt 2022

Carlijn Achtereekte verlengt contract, Marianne Timmer spreekt Nao Kodaira toe

Rubriek van nieuws en wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Team Jumbo-Visma/Bram Berkien

Carlijn Achtereekte verlengt bij wielerploeg Jumbo-Visma
Carlijn Achtereekte fietst ook volgend jaar voor de vrouwenploeg van Jumbo-Visma. De voormalig olympisch kampioene op de 3000 meter stapte na het afgelopen schaatsseizoen over naar de wielertak. De eerste zes maanden werden gezien als een introductie die inmiddels met succes is afgerond. "Carlijn is een ruwe diamant. We zien veel potentie bij haar die ze nog lang niet volledig benut", aldus Rutger Tijssen, sporttechnisch manager van Team Jumbo-Visma Women. Twee maanden geleden spraken we Achtereekte nog over haar ambities in het wielrennen. Lees hier dat interview nog eens terug.

Mooie woorden van Marianne Timmer tijdens afscheid Nao Kodaira
Marianne Timmer was afgelopen weekend in Nagano aanwezig bij het afscheid van Nao Kodaira. In een uitverkocht ijsstadion sloot de Japanse schaatsster haar carrière in stijl af door de 500 meter te winnen. Timmer, die van 2014 tot en met 2016 coach was van Kodaira bij Team Continu, sprak haar daarna tijdens een officieel afscheidsmoment in het Nederlands toe. “Lieve Nao, ik ben heel blij om je weer te zien. We hebben twee jaar lang intensief met elkaar samengewerkt en in die tijd hebben we mooie avonturen beleefd en veel gelachen. Als ik aan je denk, denk ik altijd aan de mooie successen die we hebben behaald en aan je glimlach, ‘boze kat’.”

Via YouTube is het volledige afscheid van Kodaira terug te zien. De speech van Marianne Timmer begint vanaf 13:00.

Shorttrackster Tifany Huot-Marchand geeft update 
Tifany Huot-Marchand, die een week geleden haar nekwervel brak tijdens de Dutch Open shorttrack in Thialf, heeft via Instagram een update gegeven over haar revalidatie. De Française plaatste een video waarin te zien is dat ze achter een rollator enkele stappen zet. Huot-Marchand schrijft bij haar bericht: “Mijn eerste ‘stap’. De weg is nog (zeer) lang. Velen van jullie hebben me verteld dat ik een vechter ben. Vandaag wilde ik die woorden waarmaken. Een paar stappen, met een glimlach, dat betekent veel voor me. Ik voel mijn benen niet en mijn rechterhand werkt niet, maar ik weet zeker dat het terugkomt. Want ik ben een vechter!”

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan