Tickets
Shop
Kort door de bocht 28 okt 2022

Kjeld Nuis wacht op MRI, druk schaats- en skateweekend

Rubriek van nieuws en wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Neeke Smit

Kjeld Nuis wacht op MRI
Daags na zijn liesblessure weet Kjeld Nuis nog niet of hij kan starten op het World Cup Kwalificatietoernooi. Donderdag moest hij geblesseerd het ijs verlaten met een lieskwetsuur. Op de echo die vrijdagochtend gemaakt is, is geen schade te zien. Om meer uitsluitsel te kunnen geven over de ernst van de blessure, zal Nuis nog een MRI laten maken. De 500 meter laat de middenlangeafstandsspecialist sowieso schieten.

Veel schaats- en skatewedstrijden komend weekend!
Terwijl in de Thialf de strijd om de wereldbekertickets zal losbarten tijdens het WCKT, nemen de shorttrackers het in Montréal al op tegen 's werelds besten tijdens de eerste World Cup. Lindsay van Zundert is ook in Canada voor haar debuut op de Grand Prix, de kunstrijdster zal in Mississauga op vrijdag haar korte kür tonen en op zaterdag de lange.

Na de seizoensopening in Amsterdam zullen de marathonschaatsers op zaterdag in Enschede strijden om de dagoverwinning en de leiding in de Marathon Cup. Helaas geen livestream, maar des te meer reden om de schaatsers op de IJsbaan Twente aan te moedigen. De inlineskaters sluiten hun zomer af met het WK in Argentinië. Vanaf zaterdag zullen de verrichtingen van Ruurd Dijkstra, Jelmar Hempenius, Fleur Veen, Lianne van Loon en Lataesha Narain te volgen zijn via een livestream. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan