Tickets
Shop
Kort door de bocht 05 jul 2022

Voronina zwanger, Wories officieel gestopt

Rubriek van nieuws en wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Sander Chamid

Natalia Voronina neemt pauze
De Russische Natalia Voronina is de komende tijd niet op het ijs te vinden, omdat de 27-jarige langebaanschaatsster in verwachting is. De wereldrecordhoudster op de 5.000 meter zegt na haar zwangerschap terug te keren in het schaatsen, omdat ze nog niet alles bereikt heeft wat ze zou willen bereiken.

De Russische schaatsers, die uitgesloten zijn van deelname aan internationale wedstrijden vanwege de oorlog in Oekraïne, zullen onder leiding komen te staan van Dmitry Dorofeev. Hij is kandidaat gesteld door de Russische Schaatsunie voor de functie van hoofdcoach van het nationale schaatsteam. Momenteel is hij de trainer van de sprinters. 

Niki Wories officieel gestopt als kunstrijder
Sinds 1 juli is de Almeerse Niki Wories begonnen als disciplinemanager van het kunstrijden bij de KNSB. Hiermee komt er een einde aan haar kunstrijdcarrière van 21 jaar. Iedereen die in die periode een belangrijke rol heeft gespeeld, waaronder familie, coaches en trainingsgenoten, bedankte Wories via een bijzondere videoboodschap. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan