Tickets
Shop
Kort door de bocht 15 jul 2022

Femke Beuling stopt vanwege zwabbervoet, ISU zet Rusland buitenspel voor kunstrij-evenementen

Rubriek van nieuws en wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Soenar Chamid

Zwabbervoet dwingt Femke Beuling om te stoppen
Door een neurologische aandoening lukt het Femke Beuling al bijna een jaar niet meer om haar schaatsbeweging perfect uit te voeren. De 22-jarige sprintster heeft sinds oktober 2021 last van een zwabbervoet. Om hoop te houden op een terugkeer naar de nationale schaatstop, onderging Beuling een experimentele behandeling waarbij een spier verzwakt werd om zo de zwabber uit haar slag te krijgen. Helaas was er geen duidelijke verbetering zichtbaar, waardoor de wereldkampioene junioren op de 500 meter van 2019 tijdens haar trainingskamp in Inzell heeft moeten besluiten om definitief een punt achter haar carrière te zetten. 

In maart gaf ze aan dat ze alles op alles wilde zetten om weer op haar oude niveau te komen. 

 


Schaatsbond zet Rusland buitenspel voor grote evenementen kunstrijden
Rusland mag komend jaar bij het kunstrijden geen Grand Prix organiseren. De internationale schaatsbond ISU gaat, vanwege de inval in Oekraïne, op zoek naar een ander organiserend land. Kunstrijders uit Rusland en Belarus mogen ook het nieuwe seizoen niet meedoen aan internationale wedstrijden, zo meldt de internationale schaatsunie ISU bij de presentatie van de wedstrijdkalender.

De ISU schrapt ook China noodgedwongen van de lijst als organiserend land van een internationale wedstrijd, dit vanwege de situatie rondom het coronavirus in het land. De Chinezen hebben zelf aangegeven dat het niet mogelijk is een evenement in de steigers te zetten.  “Door de oorlog in Oekraïne en de verslechterende sanitaire situatie rondom Covid-19 in China kunnen de Grand Prix-wedstrijden in Rusland en China niet doorgaan", aldus de ISU in een verklaring. "Er zullen vervangende oplossingen moeten worden gevonden."

De wedstrijden uit de Grand Prix zijn, na de Olympische Spelen en de WK's en EK's, de belangrijkste wedstrijden bij het kunstrijden.

De Grand Prix-kalender ziet er als volgt uit:
21-23 oktober 2022 Norwood (VS)
28-30 oktober           Mississauga Can)
4-6 november           Angers (Fra)
11-13 november          nog niet bekend
18-20 november       Sapporo (Jap), tevens NHK Trophy
25-27 november      Espoo (Fin)
8-12 december         Turijn (Ita), finale

Het Europees kampioenschap heeft plaats in Espoo, van 23 tot en 29 januari, terwijl de strijd om de verschillende wereldtitels eind maart wordt afgewerkt in het Japanse Saitama (20-26 maart).


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan