Tickets
Shop
Kort door de bocht 25 apr 2022

Nagashima en Kato nieuwe coaches Japan, Knoch in Atletencommissie ISU

Rubriek van nieuws en wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Soenar Chamid

Keiichiro Nagashima en Joji Kato nieuwe coaches Japan
De olympische medaillewinnaars van Vancouver, Keiichiro Nagashima (40) en Joji Kato (37), worden aangesteld als coaches van het Japanse nationale team.

Nagashima won op de Olympische Spelen van Vancouver in 2010 zilver op de 500 meter. Tot de Olympische Spelen van Beijing was hij vier jaar lang hoofdcoach van het nationale shorttrackteam. Kato was in 2010 winnaar van de bronzen medaille op de kortste afstand en nam vorige maand afscheid als actief schaatser. Toshihiko Itokawa is aangesteld als hoofdcoach van de nationale ploeg, waar Johan de Wit zeven jaar diende.

De Japanse schaatsfederatie biedt volgend seizoen de mogelijkheid voor schaatsers en shorttrackers om samen te trainen. Ayaka Kikuchi, winnares van olympisch goud op de team persuit in Pyeongchang, wordt adjunct-directeur van de shorttrack en zal een rol spelen in het coördineren van beide disciplines.

Oud-shorttracker Viktor Knoch in Atletencommissie ISU
Voormalig shorttracker en olympisch relaykampioen van 2018 uit Hongarije Viktor Knoch is toegetreden tot de ISU-atletencommissie als atletenvertegenwoordiger van het shorttrack. Hij werd gekozen door de shorttrackers die deelnamen aan de WK in Montreal. In totaal kreeg hij 52 stemmen van de in totaal 74 stemmen. Zijn tegenkandidaat was Edin Brankovic uit Bosnië en Herzegovina en kreeg 22 stemmen. 

Nathalie Lindqvist is verkozen tot ISU-vertegenwoordiger van het synchroonschaatsen. De Zweedse was de enige kandidaat. De Atletencommissie van de ISU is nu compleet en zal dienen tot en met de Olympische Winterspelen van 2026 (langebaanschaatsen) of de WK van 2026 (kunstrijden, individueel & paren, ijsdansen, synchroonschaatsen en shorttrack). De commissie is samengesteld als volgt (in volgorde van verkiezing):

Douwe de Vries, NED (langebaanschaatsen en vanaf april 2019 voorzitter)
Eric Radford, CAN (kunstrijden, individueel & paren),
Evan Bates, VS (ijsdansen)
Nathalie Lindqvist, SWE (synchroonschaatsen)
Viktor Knoch, HUN (shorttrack)


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan