Tickets
Shop
Nieuws 09 mei 2019

Hoe kan ik de wedstrijden dit weekend volgen?

Komend weekeinde staan er weer een aantal nationale skeelerwedstrijden op het programma. Naast de regionale competities door het hele land wordt zaterdag in 't Harde de derde KNSB Marathon Cup verreden. Bekijk hieronder hoe je het kunt volgen.

Foto : Bert Kool

KNSB Marathon Cup 3 (11 mei)
Het marathonpeloton strijkt zaterdag neer in 't Harde, waar de derde (van de in totaal vier) KNSB Marathon Cup gereden wordt. De vrouwen zullen hier vanaf 18.30 uur van start gaan, de mannen een uur later. Bekijk hier voor meer informatie over deze wedstrijd.

Regionale competities (11 mei)
Op zaterdag staat in Deventer de derde Stouwdam Competitie op het programma en wordt in Stevensbeek de derde wedstrijd in de Stehmann Competitie verreden. Verder wordt zaterdag in Heerenveen de tweede Van Lingen Competitie gereden.

Oomssport Skeelercup/Dave van Dam Cup (11 mei)
Speciale aandacht voor de Oomssport Skeelercup en de Dave van Dam Cup. In overleg met beide sponsoren en met beide wedstrijdorganisaties wordt de Oomssport Skeelercup, de Oomssport Jeugdskeelercup en de Dave van Dam Inline Cup samengevoegd tot één grote regionale wedstrijd. Deze zal zaterdag verreden worden in Gouda. "Meer rijders, meer toeschouwers, mooie(re) wedstrijden en minder beslag op schaarse jury- en organisatiecapaciteit. Een mooi staaltje samenwerking om de inlineskatesport levendig te houden en mogelijk een extra impuls te geven", aldus de organisatie. Bekijk hier voor meer informatie.

Parel van Urk skeelertocht (11 mei)
Op zaterdag vindt de vijfde editie van de De Parel van Urk - Skeelertocht plaats. Op en rondom Urk is er een groepstocht van 100 kilometer en verschillende vrije tochten. Daarnaast kun je ook een familie- of kidstoer rijden. Alle informatie vind je hier.

Free-wheel Inline Cup Oost 3 (15 mei)
Op woensdag 15 mei wordt de derde Free-wheel Inline Cup verreden in Rijssen. Mocht je meer informatie over deze wedstrijd willen, kun je op deze pagina terecht.

Klik hier voor de volledige kalender.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan