Tickets
Shop
Nieuws 21 nov 2018

Selectie voor derde World Cup shorttrack in Almaty bekend

De selectiecommissie shorttrack heeft de namen bekendgemaakt van de rijders die meegaan naar de derde World Cup in Almaty. Die wedstrijden in de Kazachse stad zijn van 7 tot en met 9 december.

Foto : Soenar Chamid

Bij de mannen zijn Sjinkie Knegt en Itzhak de Laat voorgeselecteerd volgens de selectienormen. De selectiecommissie heeft verder de volgende rijders aangewezen (in willekeurige volgorde): Daan Breeuwsma, Dylan Hoogerwerf, Dennis Visser, Friso Emons en Jasper Brunsmann. De definitieve zes deelnemers worden uiterlijk woensdag 5 december bekend.

Bij de vrouwen zijn allen voorgeselecteerd en bestaat de equipe uit Suzanne Schulting, Lara van Ruijven, Yara van Kerkhof, Rianne de Vries en Avalon Aardoom.

De wedstrijden in Almaty zijn de laatste internationale krachtmeting voor het Europees kampioenschap, dat van 11 tot en met 13 januari 2019 in Dordrecht plaatsvindt. De World Cup in Seoul, die aanvankelijk op de kalender stond voor 30 november tot en met 2 december, gaat niet door.

Het EK in Dordrecht is al helemaal uitverkocht. Voor het NK shorttrack, dat op 5 en 6 januari plaatsvindt in Heerenveen, zijn tijdens het toernooi kaarten te koop aan de kassa van Thialf. Na dit kampioenschap wordt de definitieve nationale ploeg voor het EK bekendgemaakt.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan