Tickets
Shop
Nieuws 24 mei 2018

Wie vertegenwoordigen Nederland op het WK Inline-skaten?

Bondscoach Frank Fiers heeft vandaag de selectie bekendgemaakt voor het WK Inline-skaten. Dat wordt van 1 tot en met 8 juli gehouden in Heerde en Arnhem. De bekendste namen zijn Michel en Ronald Mulder, Crispijn Ariëns, Manon Kamminga en Elma de Vries.

Foto : Neeke Smit

Bondscoach Fiers heeft veel vertrouwen in de Oranje-selectie die straks in Heerde (piste) en Arnhem (weg) de strijd aanbindt met de sterke internationale concurrentie. "We hebben straks natuurlijk een thuisvoordeel, maar de Zuid-Amerikanen en Aziaten zullen zoals altijd heel sterk zijn", zegt Fiers.

Hij ziet met name op de marathon (met Crispijn Ariëns en Gary Hekman) en de one lap (Ronald en Michel Mulder) kansen op eremetaal. "Dat zijn jongens die bij EK's en WK's al medailles en zelfs titels hebben behaald", aldus Fiers. "Maar de verschillen zijn klein, een wedstrijd kan op duizendsten van een seconde worden beslist. Ik verwacht dat wij zeker een paar medailles gaan pakken. Hoeveel? Dat waag ik niet te voorspellen."

De complete selectie ziet er als volgt uit:
Mannen

Piste en weg: Crispijn Ariëns, Luc ter Haar, Gary Hekman, Michel Mulder, Ronald Mulder.
Piste: Rémon Kwant, Kay Schipper, Rick Schipper.
Weg: Bart Hoolwerf.
Marathon: Ingmar Berga, Casper de Gier.

Vrouwen
Piste en weg: Elisa Dul, Marijke Groenewoud, Maya de Jong, Elsemieke van Maaren, Bianca Roosenboom.
Weg: Manon Kamminga.
Marathon: Gerline Crediet, Elma de Vries.

Junioren
Mannen: Janno Botman, Merijn Scheperkamp, Harm Visser, Teun de Wit, Jordy van Workum.
Vrouwen: Marit van Beijnum, Anna van den Bos, Bente Kerkhoff.

De Selectiecommissie Inline-skaten (SCIS) heeft het team samengesteld op basis van resultaten bij de onlangs verreden NK's Baan/Weg en Marathon. Wie tijdens het WK op welk onderdeel aan de start verschijnt, wordt pas kort voor het toernooi beslist.

Programma
Het programma voor het wereldkampioenschap bestaat uit twee blokken. Van 1 tot en met 3 juli zijn de wedstrijden op de vesmaco-piste in Heerde. De senioren werken daar de volgende onderdelen af: 500 meter, 1000 meter, afvalkoers, punten/afvalkoers en aflossing.

Na een rustdag gaat het toernooi verder op het wegparcours in Arnhem, waar van 5 tot en met 8 juli de volgende onderdelen op het programma staan: one lap, puntenkoers, afvalkoers, 100 meter en de marathon (42 kilometer).

Het exacte programma is te vinden op de speciale WK-pagina. Hier zijn ook online tickets te bestellen voor de wedstrijden in Heerde. De (weg)wedstrijden in Arnhem zijn gratis te bezoeken.

Eerste keer
Het is voor het eerst in de historie van het inlineskaten dat het WK in Nederland wordt gehouden. Ronald en Michel Mulder zijn straks niet alleen deelnemers, maar hebben ook de rol van toernooidirecteur.

De voorbereidingen voor het WK zijn in volle gang, ook voor de vele activiteiten rondom het evenement. Zo kunnen op zondag 8 juli in Arnhem recreanten deelnemen aan een toertocht die voor een gedeelte over het officiële WK-parcours gaat: de Telegraaf Skate Arnhem.

En terwijl de internationale skeelertoppers hun krachten meten op snelheid, doen de acrobaten op wieltjes dat tijdens het WK Freestyle-skaten, van 5 tot en met 8 juli in Arnhem.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan