Tickets
Shop
Nieuws 06 jun 2018

Nieuwe versie KNSB-lespakketten haakt in op WK Inline-skaten

De KNSB en hoofdsponsor KPN hebben een speciale zomereditie van hun lespakketten voor basisscholen gemaakt. Die uitgave staat in het teken van inlineskaten. De pakketten haken in op het WK Inline-skaten dat van 1 tot en met 8 juli wordt gehouden in Heerde en Arnhem.

Van de skate-versie zijn 60.000 lespakketten gedrukt en de belangstelling is groot. Basisscholen kunnen de pakketten gratis bestellen en hoeven alleen verzendkosten te betalen. Afgelopen winter verspreidde de KNSB al 100.000 algemene lespakketten over schaatsen. Die oplage is geheel opgegaan. Daarom is voor komende winter een tweede druk besteld in dezelfde oplage.

Scholen doen ook massaal mee aan inline-clinics. "Het is fantastisch dat zo veel kinderen tijdens schooltijd het plezier van het inlineskaten kunnen ervaren en ik ben trots op het mooie lespakket", zegt Pieter Clausing, manager sportontwikkeling bij de KNSB. "We hopen dat we de leerkrachten hiermee inspireren om een leuke skate-les te geven en kinderen enthousiast te maken voor deze leuke en gezonde sport."

Werkboekje
Het lespakket bestaat uit een werkboekje voor de kinderen met een online handleiding voor de leerkrachten. In de werkboekjes komt de veelzijdigheid van de sport aan bod. Ter aanvulling op de werkboekjes zijn er filmpjes. Leerlingen leren over veiligheid op de skeelerbaan en ze kunnen oefeningen doen, alles om ervoor te zorgen dat de leerlingen goed voorbereid op het inlineskates staan.

Het doel is om voordat een schoolklas een skeelerbaan bezoekt, de kinderen enthousiast te maken voor sport. Dit nieuwe lespakket is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Young Crowds, dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen en produceren van educatieve content. Het lespakket is mede tot stand gekomen met een bijdrage van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport.

Dichtbij brengen
"Wij zijn bijzonder trots op de inline-skatewerkboekjes voor groep 3/4, 5/6 en 7/8! Het is geweldig dat de KNSB ons in staat heeft gesteld het lesmateriaal kosteloos onder de aandacht van zo veel kinderen te brengen", zegt Henriette van der Mark van Young Crowds. "Meer dan 100.000 leerlingen in het Nederlandse basisonderwijs werken er inmiddels mee. De KNSB heeft inlineskaten hiermee weer dichtbij de leerlingen gebracht."

"Wij willen dat ieder kind in Nederland voor zijn twaalfde de schaatsbeweging heeft geleerd”, zegt Mark Versteegen, directeur sponsoring van KPN. "Vanaf de start van ons hoofdsponsorschap in 2010 ondersteunen wij de breedtesport, onder meer via de KPN Junior Schaatsclub. Met deze lespakketten bereiken we vele kinderen en hun ouders. Het is goed te zien dat daar massaal belangstelling voor is."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan