Tickets
Shop
Nieuws 19 jan 2018

Update: Smeekens meldt zich af voor eerste 500 meter in Erfurt

Jan Smeekens heeft zich afgemeld voor de eerste 500 meter bij de World Cup in Erfurt. De 30-jarige sprinter van Team LottoNL-Jumbo heeft last van zijn maag en slaat de eerste wedstrijddag over. De wereldkampioen op de 500 meter hoopt zaterdag wel weer fit te zijn als de tweede 500 meter wordt verreden.

Foto : Soenar Chamid

Smeekens is niet de eerste Nederlander die zich (vooralsnog) heeft afgemeld voor de vijfde World Cup van het seizoen. Donderdag meldde Ronald Mulder zich namelijk al ziek af. De 31-jarige sprinter van Team Plantina heeft een virusinfectie en is meteen teruggekeerd naar Nederland. 

De Zwollenaar had tijdens de twee geplande races in Erfurt zijn leidende positie in het wereldbekerklassement op de 500 meter willen versterken. Mogelijk neemt Mulder over anderhalve week alsnog deel aan de NK Sprint, om voor de Spelen nog wat wedstrijdritme op te doen. "Maar hij wil eerst natuurlijk helemaal herstellen", liet een woordvoerder van Team Plantina weten.

Woensdag werd al bekend dat Douwe de Vries de wereldbekerwedstrijden in Duitsland ook moet laten schieten. De rijder van Team LottoNL-Jumbo heeft last van een luchtwegeninfectie. Ploeggenoten Sven Kramer en Carlijn Achtereekte meldde zich eerder al af. In hun ideale route richting PyeongChang verkiezen zij een trainingskamp in Collalbo boven de wedstrijden in Erfurt.

De afmeldingen zouden gevolgen kunnen hebben voor het aantal startplekken op de WK Sprint in Changchun en de WK Allround in Amsterdam. De klassering van deze vijfde World Cup is mede bepalend of Nederland drie rijders mag afvaardigen.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan