Tickets
Shop
Nieuws 17 jan 2018

Douwe de Vries meldt zich af voor World Cup in Erfurt

Douwe de Vries moet de World Cup in Erfurt aan zich voorbij laten gaan. De 35-jarige rijder van Team LottoNL-Jumbo heeft last van een luchtweginfectie en kan daardoor niet in actie komen bij de vijfde World Cup van het seizoen.

Foto : Sander Chamid

Voor De Vries zou het zijn eerste internationale wedstrijd van het seizoen zijn. De Fries, die zich bij het OKT niet wist te plaatsen voor de Olympische Spelen, kreeg vanwege afmeldingen de kans om zich in Erfurt te laten zien op de 1500 en 5000 meter. Maar daar moet hij nu verstek aan laten gaan.

"Jammer genoeg typerend voor mijn seizoen. Hard werken, veel tegenslagen en nul resultaten", zei De Vries op zijn eigen twitterkanaal. Eerder dit seizoen plaatste hij zich bij de NK Afstanden niet voor de eerste vier World Cups, omdat hij net niet op tijd fit was om er te kunnen presteren. Vorig seizoen werd De Vries nog wereldkampioen bij de ploegenachtervolging.


Sven Kramer en Carlijn Achtereekte, ploeggenoten van De Vries, meldden zich vorige week ook af voor de World Cup in Erfurt. Voor hen paste de wedstrijd niet in de ideale route richting de Spelen. Zij bereiden zich in Collalbo voor op het toernooi in Zuid-Korea. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan