Tickets
Shop
Nieuws 11 dec 2018

Team Jumbo strikt Visma als naamgevend hoofdsponsor

De schaats- en wielerploeg van Team Jumbo heeft zich vanaf 1 januari voor onbepaalde tijd verzekerd van het Noorse bedrijf Visma als tweede naamsponsor. Directeuren Jac Orie en Richard Plugge zijn een contractduur van minimaal vijf jaar overeengekomen. Beide ploegen zullen door het leven gaan als Team Jumbo-Visma.

Foto : Robert Prins

"Visma had al langer interesse", laat wielerdirecteur Richard Plugge weten. "De langdurige steun van Jumbo, het terugtreden van Lotto en vooral de manier waarop wij ons de laatste jaren gepositioneerd hebben, hebben Visma overtuigd om voor ons te kiezen. Wij presteren met zelf opgeleide atleten. Visma is het eerste Noorse bedrijf dat op deze schaal wielrennen ondersteunt en daar ben ik erg trots op. Bovendien leeft in Noorwegen het schaatsen, net als in Nederland." 

Orie onderschrijft de woorden van zijn collega-directeur. "Ik vind het geweldig dat een bedrijf als Visma voor onze gecombineerde schaats- en wielerploeg heeft gekozen", zegt hij. "Als Noors bedrijf hebben ze, net als vele Nederlandse bedrijven, bovenmatige interesse in zowel schaatsen als wielrennen. Daarom voelde dit meteen als een goede match. Ik kijk er naar uit om hun kennis van software te gebruiken bij de analyses van onze grote hoeveelheid testdata. Ik ben ervan overtuigd dat we door de krachten te bundelen een volgende stap in onze ontwikkeling kunnen zetten."


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan