Tickets
Shop
Nieuws 10 dec 2018

Nederlanders presteren sterk bij StarClass in Heerenveen

De Nederlandse shorttrackers hebben uitstekend gepresteerd bij de vierde StarClass in Heerenveen. Tineke den Dulk, Bram Steenaart, Xandra Velzeboer en Jens van't Wout wisten allemaal het eindklassement op hun naam te schrijven.

Foto : Erwin van de Griek

Alleen bij de mannen senioren ging er geen Nederlander met de eindzege vandoor. Kay Huisman was op plek zes de beste Nederlander, één plekje voor Koen Slootweg; het klassement was een prooi voor de Duitser Adrian Lüdtke, die zowel de 500 als 1000 meter wist te winnen.

Bij de vrouwen (senioren en A-junioren samen) was Tineke den Dulk oppermachtig. Zij was op alle drie de afstanden de beste. Emma van Zuijlen eindigde op de 500 en 1000 meter als derde, maar door een twintigste plek op de 1500 meter zakte ze in het klassement naar plek drie. Esther Gijsbers, die in het overall klassement als vijfde eindigde, werd in het klassement voor A-junioren tweede. 

Bij de A-junioren was de strijd een stuk spannender. Melle van't Wout greep de overwinning op de 500 meter, de Italiaan Pietro Sighel was de beste op de 1000 meter en Bram Steenaart kwam als eerste bij de 1500 meter over de streep. Doordat Steenaart ook goede uitslagen noteerde op de andere afstanden, ging hij er met de eindzege vandoor. Sighel pakte het zilver, vlak voor Sven Roes, die tweede, derde en vierde werd op de afstanden. Van't Wout moest het doen met een vierde plek.

Xandra Velzeboer was net als tijdens de vorige StarClass de beste bij de B-junioren. Velzeboer, die zelf alleen de 500 meter won, bleef in het klassement landgenote Anne Floor Otter voor. Otter won de 1500 meter; de Italiaanse Elisa Confortola won de 1000 meter en eindigde als derde in het klassement. Bij de jongens B was Jens van 't Wout heer en meester. Hij won alle afstanden. Hessel van Berkum eindigde net buiten het podium.

Bekijk hier de volledige uitslagen van de StarClass in Heerenveen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan