Tickets
Shop
Nieuws 28 sep 2017

De Vries en Ensing winnen eerste mass start

De eerste wedstrijd in de mass start-competitie van deze winter zit er alweer op. Op het ijs van de Elfstedenhal in Leeuwarden werden de eindsprints gewonnen door Douwe de Vries en Janneke Ensing.

Bij de heren ontstond er in de wedstrijd over zestien ronden een kopgroep bestaande uit Douwe de Vries, Robert Post, Crispijn Ariëns en shorttracker Tjerk de Boer. In de slotfase sloot het peloton onder leiding van Sven Kramer, die meteen de leiding nam, weer aan bij het ontsnapte viertal. In de eindsprint bleef De Vries ploeggenoot Kramer nipt voor. Robert Post werd derde.

Janneke Ensing, die pas net is teruggekeerd van het WK wielrennen in het Noorse Bergen, trok bij de dames aan het langste eind. De Gietense ging in een rustige wedstrijd na tien ronden solo op pad om wat punten bij elkaar te sprokkelen, maar zag het peloton in de slotfase van de wedstrijd weer dichtbij komen. In de eindsprint bleef ze haar concurrentes toch voor. De Deense Elena Moller-Rigas en Bianca Bakken maken het podium compleet.

Jansman wint in B-groep 
Bij de heren ging er ook nog een B-groep van start, waar Team Bouw en Techniek zegevierde. De rood-gele trein liet een knap staaltje teamwork zien. Na ontsnappingspogingen van onder meer Niels Overvoorde, Mathias Vosté en Arjen van der Kieft was het Kars Jansman die de leiding nam. Met nog een paar ronden te gaan liet Remco Schouten zich terugzakken om zijn ploeggenoot aan de voorkant te helpen. Achter Jansman finishte ploeggenoot Mats Stoltenborg als tweede. Ruurd Dijkstra finishte als derde. 

Later meer.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan