Tickets
Shop
Nieuws 19 nov 2017

Relayploegen boeken succes in Seoul, brons voor Van Kerkhof

De Nederlandse shorttrackequipe heeft zondag op de slotdag van de World Cup in Seoul drie medailles veroverd. Goud was er voor de vrouwen op de aflossing. De mannen haalden zilver op deze discipline. Yara van Kerkhof behaalde individueel succes met brons op de 1000 meter.

Foto : Huub Snoep

Rianne de Vries, Van Kerkhof, Suzanne Schulting en Lara van Ruijven troefden in de finale van de 3000 meter relay Rusland, Zuid-Korea en China af. Het betekende de derde gouden wereldbekermedaille ooit voor de Nederlandse shorttracksters.

De mannenploeg, bestaande uit Sjinkie Knegt, Daan Breeuwsma, Mark Prinsen en Itzhak de Laat, moest in de finale van de 5000 meter relay alleen Zuid-Korea voor zich dulden. Het was de tweede zilveren plak voor de aflossingsploeg dit seizoen. De Amerikanen pakte brons.

Van Kerkhof
Voor Van Kerkhof betekende het dubbelsucces. De 27-jarige Zoetermeerse pakte eerder op de dag al een individuele bronzen medaille op de 1000 meter. Ze gleed als vijfde over de meet, maar schoof op naar brons door een straf voor de Britse Elise Christie en een valpartij van de Zuid-Koreaanse Shim Suk-hee.  


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan