Tickets
Shop
Nieuws 28 mrt 2017

Van Beek, Van Hemert en Contin weg bij Team LottoNL-Jumbo

De contracten van Lotte van Beek, Roxanne van Hemert en Alexis Contin zijn niet verlengd bij Team LottoNL-Jumbo.

Foto : Soenar Chamid

Olympisch kampioene Van Beek moet na één seizoen bij Jac Orie op zoek naar een nieuwe ploeg. Na een slepende revalidatie door een beenbreuk is het de 25-jarige schaatster nog niet gelukt om terug te komen op haar oude niveau.

Ook Roxanne van Hemert moet weg. "De progressie bij Lotte en Roxanne was jammer genoeg niet voldoende voor aansluiting bij de wereldtop, waardoor we tot deze conclusie zijn gekomen", verklaart Jac Orie tegenover het ANP. De Fransman Alexis Contin zal ook niet meer rijden voor de geel-zwarte formatie. 

Wereldkampioen Smeekens verlengt
Jan Smeekens ziet zijn contract wel verlengd bij Team LottoNL-Jumbo. Smeekens rijdt al sinds 2009 onder de hoede van Orie. De sprinter won onder andere zilver op de 500 meter bij de Olympische Spelen van 2014. Dit jaar greep hij voor het eerst in zijn carrière de wereldtitel op deze afstand. "Met de WK-titel is het ultieme bewijs geleverd dat ik bij Team LottoNL-Jumbo op de goede plek zit. Er zit een hele goede dynamiek in de ploeg", aldus Smeekens. 

De mannenploeg is met Smeekens rond.  Sven Kramer, Kjeld Nuis, Douwe de Vries, Patrick Roest, Hein Otterspeer en Gerben Jorritsma blijven ook. Chris Huizinga, onlangs wereldkampioen allround bij de junioren, tekende onlangs bij de succesvolle formatie

Over de invulling van de damesploeg wordt de komende weken meer bekend.

 

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan