Tickets
Shop
Nieuws 28 feb 2017

Chris Huizinga naar Team LottoNL-Jumbo

Chris Huizinga zal komend seizoen in de kleuren van Team LottoNL-Jumbo op het ijs verschijnen. De wereldkampioen allround bij de junioren heeft een contract voor 1 jaar getekend bij de ploeg van coach Jac Orie.

Foto : Soenar Chamid

Bij Team LottoNL-Jumbo gaat Huizinga zich in eerste instantie richten op de 5000 en 1500 meter en zal daarom veel gaan meetrainen met mannen als Sven Kramer, Douwe de Vries en Patrick Roest, zo meldt de ploeg op haar website.

"LottoNL-Jumbo laat zien dat ze heel erg goed presteren als een team. Het is voor mij een grote eer om deel uit te maken van zo’n geweldige ploeg’’, vertelt Huizinga. "Ik denk dat ik heel veel kan leren binnen dit team en ervaring kan mee pikken van de rijders. De professionele uitstraling trekt mij echt aan en ik verwacht bij LottoNL-Jumbo de volgende stap richting de absolute wereldtop te kunnen maken.''

Het enthousiasme van coach Jac Orie is niet minder, hij verheugt zich op de komst van de 19-jarige Groninger, die in februari wereldkampioen allround bij de junioren werd. "Chris heeft het afgelopen jaar aangetoond een groot talent te zijn en bij de WK junioren maakte hij indruk op het allroundtoernooi en op de 5 kilometer. Ik ben ervan overtuigd dat hij in onze ploeg een mooie progressie gaat maken.''

De allroundtak van Team LottoNL-Jumbo bestaat in het komende seizoen uit Sven Kramer, Douwe de Vries, Patrick Roest en Huizinga. Met de Fransman Alexis Contin wordt nog gesproken.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan