Tickets
Shop
Nieuws 12 mrt 2017

Ter Mors: 'Zo wil ik geen afscheid nemen'

Jorien ter Mors liet haar tranen zondag in Ahoy de vrije loop. De shorttrackster ging in de finale van de aflossing onderuit en voelde zich schuldig ten opzichte van haar ploeggenoten. "De meiden hebben dit seizoen super gereden in de wereldbeker. Daarom voel ik me dubbel zo teleurgesteld", aldus Ter Mors.

Foto : Sander Chamid

De 27-jarige Enschedese wilde dit seizoen het langebaanschaatsen combineren met shorttrack, maar dat bleek geen gelukkige combinatie. De langebaan kreeg de voorkeur, maar Ter Mors wilde in een vol Ahoy graag deel uitmaken van de relayploeg. Coach Jeroen Otter haalde haar bij de selectie, en Ter Mors mocht zondag in de eindstrijd van start. Een kleine drie ronden voor het einde, toen Nederland, op de tweede plek lag, ging ze onderuit.

"Waardoor ik precies viel, weet ik niet'', sipte Ter Mors. "Ik ben er goed zuur van. Ik hoopte het maximale bij te dragen aan het team. We gingen vol voor de winst, zilver was geen optie. Maar ja, dan moet je wel op je benen blijven staan.''

Vooraf was ze Otter dankbaar voor haar plek in de relay. Een uur van tevoren hoorde ze dat ze de finale mocht rijden. "Hij stelt me niet voor niets op, ik weet dat ik goed ben en dat heb ik zaterdag wel bewezen." Ter Mors voelt zich het meest lullig voor haar ploeggenoten, die het hele seizoen constant presteerden door goud of zilver te winnen bij de wereldbekers. "Ik had gehoopt die lijn door te trekken, ik ben heel teleurgesteld voor die meiden."

Maar één ding weet Ter Mors na dit weekend zeker: stoppen met shorttrack zit er voorlopig niet in. Daarvoor heeft ze te veel genoten van dit WK in eigen land. "Ik ga voor Pyeongchang, zo wil ik geen afscheid nemen."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan