Tickets
Shop
Nieuws 11 mrt 2017

Ter Mors: 'Ik hoor een uur van tevoren wel of ik rijd'

De tijdelijke terugkeer van Jorien ter Mors in de shorttracksport is een succes geworden. Onder aanvoering van de nummer drie van het WK sprint plaatste Nederland zich overtuigend voor de relayfinale van zondag.

Foto : Arno Hoogveld

Ter Mors vond het een ‘mooie race’, want meteen bij de start ontstond er een gat met de rest van het veld. “Geen idee wat er gebeurde, maar toen ik achter me keek, zag ik dat we ineens een voorsprong hadden”, begint Ter Mors haar verhaal. “Dat was ideaal. Zo kwam ik niet in het gedrang en hoefde ik niet te racen.”

Wennen
Pas een uur voor de race kreeg Ter Mors het goede nieuws van bondscoach Jeroen Otter. “Dat geeft toch een stukje vertrouwen”, zegt ze daarover. Ze had iets meer spanning dan normaal, maar de terugkeer bij haar oude liefde was geslaagd. “Het is de eerste keer dat ik alleen een relay rijd op een WK. Dat was wel even wennen. Maar het was wel heel mooi om voor al die mensen te mogen schaatsen.”

“Of ik dit eerder heb meegemaakt? Nou, ik weet nog dat ik een keer een WK in Gangneung reed, en toen zat het bomvol met Koreanen. En nu schreeuwde iedereen voor ons. Dat was echt heel speciaal.”

Boost
Tijdens de race genoot de schaatsster van Team AfterPay van de supporters, die net als vrijdag massaal naar Ahoy waren gekomen. Vooral na een wissel kon Ter Mors op het middenterrein even genieten. “Je bent aan het spotten of er iemand valt, maar als het publiek dan zo tekeer gaat, geeft dat een extra boost. Die lichtshow en muziek maken het nog mooier.”

Ter Mors heeft in ieder geval een visitekaartje afgegeven aan Otter, die zondag moet beslissen welke vier rijders de relayfinale gaan rijden. Ter Mors gaat nergens vanuit. “Een uur van tevoren hoor ik het wel”, zegt ze nuchter. “Niemand vindt het leuk om reserve te zijn, maar we moeten zo fris mogelijk aan de start zijn. Of ik het ben of niet, ik ga gewoon genieten. Jeroen weet wat hij aan mij heeft. Vandaag heb ik in ieder geval mijn steentje bijgedragen. Als ik er sta, dan sta ik er ook”, sluit ze af.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan