Tickets
Shop
Nieuws 12 mrt 2017

KPN WK Shorttrack dag 3: Brons voor Schulting

Op de laatste dag van het KPN WK shorttrack heeft Suzanne Schulting een bronzen medaille op de 1000 meter gewonnen. De negentienjarige shorttrackster eindigde uiteindelijk als zevende in het algemeen klassement. De Britse Elise Christie werd wereldkampioen.

Foto : Tim Buitenhuis

1000 meter
Schulting kwam in de A-finale van de 1000 meter in Ahoy als vierde over de finish, maar belandde toch op het podium na een straf voor de Zuid-Koreaanse Choi Min-Jeong. Elise Christie won de afstand net voor de Canadese Marianne St-Gelais. Rianne de Vries werd vierde.

Superfinale
In de afsluitende superfinale konden Schulting en De Vries zich niet mengen in de strijd om de medailles. De Oranje-vrouwen eindigden respectievelijk als vijfde en zevende. In het algemeen klassement eindigde Schulting met zestien punten als zevende. De Vries moest het doen met de achtste plaats.

Yara van Kerkhof, de derde Nederlandse deelneemster, had te weinig punten verzameld om aan de superfinale deel te mogen nemen.

Wereldkampioen
Voor Christie betekende het de eerste wereldtitel uit haar loopbaan. De Britse, die in de superfinale als derde eindigde, noteerde 89 punten. St-Gelais werd tweede met 68 punten. Het brons ging naar de Zuid-Koreaanse Shim Suk-hee. Zij had 52 punten.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan