Tickets
Shop
Nieuws 05 dec 2017

Deze rijders hebben zich via de Holland Cup geplaatst voor het OKT

Onder zware omstandigheden werd afgelopen weekend in Alkmaar de tweede Holland Cup Afstanden verreden. De beste nog niet geplaatste rijder per afstand mag zich gaan opmaken voor het olympisch kwalificatie toernooi (OKT) dat eind december verreden wordt in Thialf. Wie zijn de gelukkigen? Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Foto : Huub Snoep

500 meter: Lennart Velema en Dione Voskamp 
1000 meter: Wesly Dijs en Esther Kiel
1500 meter: Tijmen Snel en Sanne in ’t Hof
3000 meter: Joy Beune
5000 meter: Marwin Talsma

Per afstand wordt er nog één rijder toegevoegd aan de startlijst aan de hand van database Vantage. Hiervoor gelden Europese tijden die dit seizoen zijn verreden vóór 11 december 2017. 

Daarnaast heeft de Selectiecommissie Langebaan (SCL) de optie om per afstand twee rijders aan te wijzen om tot de maximaal aantal startplaatsen te komen (20 deelnemers op de 500, 1000 en 1500, 16 deelnemers op de 3000 en 5000 (m), 12 deelnemers op de 5000 (v) en 10.000 meter). Welke rijders dit zijn, wordt volgende week bekend gemaakt. 

Massastart en ploegenachtervolging
Bondscoach Geert Kuiper maakt een paar dagen vóór het OKT bekend wie de eerste startpositie krijgt op de olympische massastart. Ook maakt hij dan bekend welke drie schaatsers de potentiële aanwijsschaatsers zijn voor de ploegenachtervolging. 

Kijk hier welke rijders zich allemaal al hadden geplaatst

Kijk hier voor meer informatie over de KNSB selectieprocedure langebaan voor de Olympische Spelen


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan