Tickets
Shop
Nieuws 22 apr 2017

Geerdinck naar JustLease: 'Opluchting dat het gelukt is'

Thomas Geerdinck heeft zich voor komend seizoen aangesloten bij Team JustLease.nl. De 21-jarige allroundspecialist komt over van Gewest Friesland en heeft vrijdag een contract getekend voor één jaar. “Altijd al gehoopt om bij zo’n team aan te mogen sluiten.”

Foto : Neeke Wassenbergh

Aan het einde van vorig seizoen nam coach Rutger Tijssen voor het eerst contact op met de jonge schaatser, die ‘heel blij’ was toen hij gebeld werd door de succesvolle coach. “Daarna heb ik zo snel mogelijk de fietstesten gedaan en gesprekken gevoerd met de staf. Het gevoel was van beide kanten meteen goed.”

En niet alleen bij de staf, maar ook bij zijn nieuwe teamgenoten was het gevoel meteen goed. Geerdinck erkent dat hij vanaf het begin goed is opgevangen door iedereen. “Het is een heel open en relaxt team”, vertelt Geerdinck, die aan Marcel Bosker (20) een generatiegenoot heeft. “We zijn onder meer samen naar het WK voor junioren in Polen geweest. Het is lekker als je iemand hebt die je al wat beter kent. Hij zei laatst dat hij ook blij was dat ik erbij kwam.”

Allround
Geerdinck schaatste een aantal jaar voor RTC Oost voordat hij vorig seizoen naar Friesland verhuisde om zich bij het Gewest Friesland aan te sluiten. Dat deed hij niet vanwege de faciliteiten, maar om meer uitdaging te hebben. “Ik heb toen volledig voor de schaatssport gekozen, dan hoop je wel dat je daarmee verder kunt. Het is dan een enorme opluchting als je na een jaar al bij een commerciële ploeg terecht kunt.”

Bij JustLease komt Geerdinck onder meer in de ploeg terecht met veelwinnaars Ireen Wüst en Jan Blokhuijsen. “Ik vind het supermooi dat ik met zulke ervaren schaatsers in een team mag zitten”, vervolgt een gelukkige Geerdinck. “Ik hoop dat ik dit jaar veel van ze kan leren. Vooral op de 1500 meter kan ik me nog verbeteren, dat is nog wel een pijnpuntje.”

Geerdinck wil zich de komende jaren vooral op het allrounden richten. De Olympische Spelen in 2018 zijn voor hem nog geen hoofddoel. “Je weet natuurlijk nooit hoe het loopt, maar ik leg daar niet zo erg de focus op als een Ireen of Jan. Maar het OKT is wel een kans om mezelf te laten zien.” Graag zou hij komend seizoen zijn prestatie van afgelopen jaar op het NK allround verbeteren. Toen werd hij keurig vijfde. “Maar dan moeten de tussenafstanden nog wel beter.” Gek genoeg zijn de 500 meter en de 10.000 meter zijn beste afstanden. “Hoe dat kan? Geen idee. Dat is nou eenmaal zo, haha!”

Klik hier voor het voorlopige transferoverzicht


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan