Tickets
Shop
Nieuws 23 jan 2016

Zilver was ook goed voor kampioen Verbij

Dat Kai Verbij zich sinds zaterdag Nederlands sprintkampioen mag noemen, is voor de 21-jarige rijder niet veel meer dan een mooie bijkomstigheid. “Ik wil stappen maken, dus als ik tweede was geweest was ik ook tevreden.”

Foto : Soenar Chamid

Verbij begon zich dan ook pas echt serieus op de titel te focussen na zijn goede race op de tweede 500 meter. “Toen dacht ik wel: ik ga het nu niet meer verknallen”, zegt de beslist.nl-schaatser bij wie die gedachte, in tegenstelling tot op de eerste dag in Thialf, niet tot veel extra spanning leidde.

“Ik wist dat ik normaal gesproken een betere 1000 meter in me heb vergeleken met Ronald Mulder en op de nummer drie mocht ik behoorlijk wat verliezen”, aldus Verbij die daarmee aangeeft een plek bij de beste twee en daarmee het bereiken van het WK Sprint belangrijker te vinden dan de nationale titel.

Naar dat WK in Seoul kijkt Verbij dan ook om meerdere redenen uit. “Natuurlijk ben ik ook wel bezig met daar zo goed mogelijk te rijden, maar ik vind reizen ook heel leuk dus dan is een trip naar Zuid-Korea sowieso extra gaaf”, aldus de half-Japanse Verbij.

Wat ‘zo goed mogelijk rijden’ bij het WK op kan leveren, is volgens de sprinter lastig te voorspellen. “Kulizhnikov is voor mij de nummer een, maar daarachter kan alles gebeuren. Ik heb geen flauw idee wat ik daar kan, maar ook hier geldt dat ik gewoon vier goede races wil rijden. En wie weet wat er dan kan gebeuren.”

Stavanger

Voordat Verbij naar Azië afreist, staat er voor hem echter nog de World Cup in Stavanger op het programma. Ondanks dat het misschien geen ideale voorbereiding op het WK is, wil hij hoe dan ook van start in Noorwegen omdat hij zich daar kan verzekeren van deelname aan de World Cup-finale in Thialf.

“Anders is het seizoen na het WK eigenlijk afgelopen. En ik vind het juist wel fijn als er daarna nog een wedstrijd is waar je naartoe kunt leven, zodat je met een goed gevoel de zomer in kan. Misschien dat ik het in Stavanger iets rustiger aan doe, maar ik kan hopelijk nog wel een paar puntjes meenemen.”

Lees alles over het KPN NK Allround en Sprint op onze speciale pagina.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan