Tickets
Shop
Nieuws 30 jul 2016

Willems-Crediet: 'Vanavond vieren we een feestje'

Janita Willems-Crediet heeft op de slotdag van de EK inline-skaten het zilver op de marathon gewonnen. Op het loodzware parcours in Steenwijk moest ze in de eindstrijd alleen mede-ontsnapster Katharina Rumpus voor zich dulden.

Foto : Neeke Smit

Na haar overwinning bij de KPN Marathon Cup in Veendam gaf Willems-Crediet aan; 'Hoe zwaarder hoe beter'. Dat de marathonwedstrijd van de EK met doorkomst op de Klim van Steenwijk verreden zou worden, kwam haar dan ook goed uit. "Toen ik dat hoorde hoopte ik echt dat ik mee mocht rijden. Niet te technisch, maar gewoon gaan. Het hakt er wel in."

De Nederlandse dames lieten al vroeg in de wedstrijd van zich horen met ontsnappingspogingen van Elma de Vries, Irene Schouten en een eerste poging van Willems-Crediet zelf. "We hadden dat afgesproken en zouden er een harde wedstrijd van maken."

Zes ronden voor het einde besloten de Duitse en Nederlandse samen op pad te gaan. Het geslagen gat was al snel twee minuten, maar de samenwerking verliep niet geheel gesmeerd. "Katharina wilde niks op kop rijden en dan wordt het gat natuurlijk kleiner. Je probeert dan nog te gebaren; ‘rijd door’, maar dat gebeurde pas in de laatste rondes. Ik heb zelfs nog even getwijfeld om terug bij het peloton te komen, maar het gat was al te groot."

Op de laatste klim richting de finishlijn wist de Duitse het nipt van Willem-Crediet te winnen. "Dat is eerst natuurlijk eventjes zuur, maar ik ben geen sprinter. Uiteindelijk ben ik ontzettend blij met het zilver. Vanavond vieren we een feestje."

Lees alles over de EK inline-skaten 2016 op onze speciale pagina.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan