Tickets
Shop
Nieuws 19 mrt 2016

Voskamp leidt het NK Sprint

Op de eerste dag van het NK Sprint voor junioren was Dione Voskamp bij de A-junioren een klasse apart. De frêle schaatsster uit De Lier was met haar snelle opening op de 500 meter al haar concurrentes te snel af en zette met haar 40.41 in Utrecht een bijzonder rappe tijd neer. Danouk Bannink kwam nog het dichtst bij haar in de buurt, terwijl Lina Miedema op nog geen vier honderdsten van een seconde moest volgen.

Foto : Sander Chamid

Op de 1000 meter was Loes Adegeest met een tijd van 1.22.17 het snelst en Dione Voskamp zette achter haar de tweede tijd neer. In de voorlopige tussenstand moet Adegeest Voskamp nog voor zich dulden. Ze zal er morgen (als opnieuw een 500 en 1000 meter op het programma staan) alles aan moeten doen om Voskamp in het eindklassement van het NK Sprint te verslaan.

Spannende strijd

Bij de mannen (junioren A) vechten Thijs Govers en Niek Deelstra een spannende strijd uit. Govers was zijn grote concurrent op de 500 meter net te snel af (het verschil was drie honderdsten, red), maar op de 1000 meter was Deelstra weer twee honderdsten van een seconde sneller. De twee schaatsers zijn bijzonder aan elkaar gewaagd en zullen er morgen alles aan doen om elkaar op de tweede 500 en 1000 meter te verslaan. Ook Joep Baks, die de 1000 meter won, maakt in theorie nog kans op de Nederlandse titel, maar dan zal hij wel een snellere 500 meter moeten rijden, dan hij vandaag liet zien.  

Beune beste papieren

Bij de junioren B (dames) gaat de strijd tussen Joy Beune, Femke Beuling en Helga Drost. Door haar gouden plak op de 1000 meter en haar zilveren plak op de 500 meter heeft Beune voorlopig de beste papieren en heeft op de eerste dag van het NK Sprint een mooie uitgangspositie veroverd voor de titel.

Baks favoriet

Daan Baks is bij de B-mannen de torenhoge favoriet voor de Nederlandse titel sprint. Hij schreef zowel de 500 als 1000 meter op zijn naam en het wordt voor Louis Hollaar (2) en Niels Visser (3) lastig om hem morgen in te halen.

Lees alles over het NK Sprint voor Junioren B/A en NK afstanden 3/5 km op onze speciale pagina. 


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan