Tickets
Shop
Nieuws 19 dec 2016

Viktor An gebruikte mogelijk doping in Sotsji

Volgens het nieuwe dopingrapport van Richard McLaren hebben twee Russische gouden medaillewinnaars van de Olympische Spelen in Sotsji gerommeld met urinemonsters. Een van hen zou shorttracker Viktor An zijn.

Foto : ANP

An (foto, midden) won in Sotsji drie gouden medailles (500 meter, 1000 meter en de relay), maar heeft dat mogelijk niet op eerlijke wijze gedaan. Mocht de ISU naar aanleiding van de bevindingen van McLaren besluiten om An te straffen, dan krijgt Sjinkie Knegt wellicht alsnog een zilveren medaille in plaats van de bronzen die hij overhield aan zijn sterke optreden op de 1000 meter.

Al vindt Nederlands beste shorttracker het moeilijk te geloven dat zijn concurrent mogelijk doping heeft gebruikt. "Dat er Russische shorttrackers bij betrokken zouden zijn, dat geloof ik best. Maar An heeft het niet nodig. Hij heeft zo veel talent van zichzelf", laat Knegt weten aan De Volkskrant.

"Misschien is het hem toegediend zonder dat hij het wist. Ik ken hem niet goed, maar An is geen type om dat soort spullen te nemen."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan