Tickets
Shop
Nieuws 10 mrt 2016

Valkenburg zet punt achter schaatscarrière

Diane Valkenburg stopt met schaatsen. De World Cup Finale in Heerenveen wordt zodoende de laatste wedstrijd van de 31-jarige allrounder van Team Koopjesdrogisterij.

Foto : Margarita Bouma

De belangrijkste reden achter het besluit van Valkenburg is dat ze het gevoel heeft niet meer aan haar eigen ambities kan voldoen. “Ik vind presteren belangrijk. Ik wil de lat niet lager leggen”, zegt ze in een persbericht van iSkate, de overkoepelende organisatie waar ook Team Koopjesdrogisterij.nl onder valt.

Valkenburg heeft lang nagedacht over stoppen of doorgaan. “Het is een belangrijke beslissing, en een lastige, want ik heb jarenlang met veel plezier alles voor mijn sport gedaan. Maar het is prima zo, ik kan terugkijken op een mooie carrière.”

Toekomst

Over een leven na het schaatsen gaat de Rotterdamse nu nadenken. “Ik heb een hele mooie studie gedaan, bewegingswetenschappen, ik ben erg geïnteresseerd in wat ik daarmee kan doen. Misschien blijf ik in de sport, misschien ga ik iets heel anders doen.”

Valkenburg stond negen keer op het podium bij de NK afstanden, met de titel op de drie kilometer in 2012 als hoogtepunt. Als lid van de Nederlandse achtervolgingsploeg werd ze in 2012 en 2013 wereldkampioen. In dat laatste jaar won Valkenburg zilver op het WK allround. In 2011 was ze tweede op de 1500 meter bij de WK afstanden.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan