Tickets
Shop
Nieuws 12 apr 2016

Timmer stopt als coach

Marianne Timmer stopt als schaatscoach. De 41-jarige Sappemeerse gaat verder als onafhankelijk adviseur, vertelt ze dinsdag in De Telegraaf.

Foto : Soenar Chamid

"Ik denk dat ik op andere terreinen beter tot mijn recht kom'', aldus Timmer. De drievoudig olympisch kampioene was de afgelopen jaren hoofdcoach van Team Continu, waar Timmer onder anderen de sprintsters Margot Boer en Thijsje Oenema onder haar hoede had.

De ploeg beleefde een heftig seizoen, waarin bij Oenema opnieuw kanker werd aangetroffen en Boer aankondigde te stoppen. "Maar daarvoor heb ik prachtige jaren gehad met mijn meiden en mooie successen geboekt'', zegt Timmer, die sinds 2011 als trainster actief was.

De voormalige topschaatsster vindt het nu tijd voor iets anders. "Ik heb goed nagedacht en me afgevraagd of ik in mijn werk als coach mijn ei wel volledig kwijt kon. In alle eerlijkheid denk ik dat mijn grote kracht elders ligt.''

Hoe de toekomst van de ploeg die ze verlaat er precies uit zal ziet, weet Timmer niet. "We zijn aan het kijken hoe we iedereen elders onder kunnen brengen richting Pyeongchang 2018. De ploeg houdt op te bestaan, in ieder geval in de setting van afgelopen seizoen. Maar met Continu kijken we of we ze kunnen behouden als co-sponsor."

Zie voor alle veranderingen in de langebaanploegen ons transferoverzicht


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan