Tickets
Shop
Nieuws 17 nov 2016

Ter Mors verkiest langebaan boven shorttrack

Jorien ter Mors heeft besloten het shorttrack grotendeels achter zich te laten en zich te richten op het langebaanschaatsen.

Foto : Arno Hoogveld

"Ik heb twaalf jaar liefde gehad voor het shorttrack en die liefde is nu een beetje over", vertelt de Enschedese aan de NOS.

"Mijn gevoel zegt dat wat ik in het shorttrack wil halen, niet haalbaar gaat zijn. Zeker individueel." De afgelopen jaren combineerde Ter Mors de shorttrack en langebaan en ze heeft gemerkt dat dat ten koste is gegaan van haar prestaties op de shorttrackbaan.

Met de Olympische Spelen van Pyeongchang in zicht kiest ze dan ook de langebaan. Pijn doet dat wel: "Stel je hebt een relatie met iemand en het gaat na twaalf jaar uit. Zo voelt het."

Ter Mors wil, zeker met het oog op het WK in Rotterdam van volgend jaar, nog wel meerijden op de relay. "In de relay ben ik een mooi plaatje in het team. Dat wil ik zeker niet weggooien voor iets dat in eigen land echt een groot spektakel gaat zijn. Misschien wordt dat mede mijn afscheid van de shorttracksport."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan