Tickets
Shop
Nieuws 15 okt 2016

Jorien ter Mors begint IJsselcup met baanrecord

Jorien ter Mors en Kai Verbij hebben zaterdag tijdens de eerste dag van de IJsselcup in Deventer de 500 meter gewonnen. Ter Mors deed dat in een nieuw baanrecord op het ijs van De Scheg.

Foto : Soenar Chamid

De Twentse ging er in 39,04 overtuigend met de overwinning vandoor en verbeterde daarmee het baanrecord dat op naam stond van Thijsje Oenema. “Het was een prima race en een baanrecord is natuurlijk mooi meegenomen”, vertelt Ter Mors na de huldiging.

Toch was de Enschedese op voorhand niet met haar eindtijd bezig. “Ik pak dit echt aan als een trainingswedstrijd, ik had ook geen idee wat het baanrecord was, dat merkte ik pas toen ik over de streep kwam. Maar het voelt goed en dat is fijn.”

De rijdster van Team Afterpay bleef in de mist van Deventer haar ploeggenotes Bo van der Werff (39,48) en Janine Smit (39,51) voor, die het podium op plaats twee en drie geheel in het groen hulde.

In een tijd van 35,54 trok Kai Verbij aan het langste eind bij de heren. Die tijd was eveneens goed goed voor een baanrecord, maar dan wel bij de neo-senioren. Het 500-meterpodium werd compleet gemaakt door Joost Born en Thomas Krol die respectievelijk 35,86 en 35,91 noteerden. 

1500 meter

Op de 1500 meter gingen de baanrecords er ook aan. Krol won de race in 1.47,87 en schaatste daarmee een record van Erben Wennemars uit 2002 uit de boeken. Verbij en Sjoerd de Vries maakten het podium compleet.

Annouk van der Weijden klokte 2.02,22 en verbrak hiermee met zes honderdsten een twee jaar oud record van Melissa Wijfje. Linda de Vries en Letitia de Jong vonden hun namen terug op de plaatsen twee en drie.

De Holland Cup geldt als opmaat naar de KNSB Cup, over twee weken in Groningen. De beste schaatsers zijn al verzekerd van deelname, maar voor enkele subtoppers zijn dit weekend in Deventer nog enkele startbewijzen te verdienen voor die wedstrijd.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan