Tickets
Shop
Nieuws 06 jan 2016

Ter Mors alsnog van start bij EK Shorttrack

Jorien ter Mors zal later deze maand toch van start gaan bij het EK Shorttrack in Sotsji.

Foto : Sander Chamid

De Twentse zou de Europese titelstrijd in eerste instantie aan zich voorbij laten gaan, omdat het tegelijk met het KPN NK Sprint op de langebaan verreden wordt. Op het laatstgenoemde toernooi hoopte Ter Mors zich te plaatsen voor het WK Sprint.

“Maar het blijkt nu dat ik me ook bij de World Cup in Stavanger kan kwalificeren. Dus daar richten we nu onze pijlen op”, doelt Ter Mors tegenover schaatsen.nl op de WK-startplek die gaat naar de beste Nederlandse in een klassement over de 500 en de 1000 meter bij de Noorse wereldbekerwedstrijd.

Door mee te doen aan het EK kan Ter Mors zich bovendien op eigen kracht plaatsen voor het WK Shorttrack. Als ze niet gestart was in Sotsji was ze daarvoor afhankelijk geweest van een aanwijsplek van de selectiecommissie van de KNSB.

Ook het feit dat Ter Mors afgelopen weekend het KPN NK Shorttrack overtuigend wist te winnen, speelt een rol in haar beslissing om alsnog te starten bij het EK. “Als ik bij het NK niet goed had gereden, was ik ook niet naar het EK gegaan, maar het schaatsen ging zo makkelijk, dat we besloten hebben ook daar te rijden”, zegt de 26-jarige rijdster.

Selecties

Behalve Ter Mors hebben bij de vrouwen Suzanne Schulting en Lara van Ruijven zich individueel geplaatst voor het EK, terwijl ook Rianne de Vries en Yara van Kerkhof aan de selectie zijn toegevoegd voor de aflossing.

De herenploeg bestaat op de individuele nummers uit Sjinkie Knegt, Freek van der Wart en Daan Breeuwsma. Behalve dit drietal reizen ook Dennis Visser en Adwin Snellink af naar het EK dat van 22 tot en met 24 januari verreden wordt.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan