Tickets
Shop
Nieuws 08 mrt 2016

Stefan Groothuis (34) zet punt achter carrière

Stefan Groothuis stopt na dit seizoen met schaatsen. De 34-jarige rijder maakte dat nieuws dinsdag wereldkundig op een zelf belegde persconferentie.

Foto : Soenar Chamid

De World Cup Finale in Heerenveen van komend weekeinde wordt dus de laatste officiële wedstrijd van Groothuis, die op 15 maart in Leeuwarden nog wel in actie komt in de strijd om de Zilveren Bal.

Groothuis heeft een rijke carrière achter de rug. Op nationaal niveau werd hij onder meer zes keer Nederlands kampioen sprint en pakte hij bij de NK Afstanden drie keer goud op de 1000 en een keer op de 1500 meter.

De sprinter beleefde in het seizoen 2011-2012 zijn beste jaargang. Daarin pakte hij niet alleen drie Nederlandse titels, maar ook de wereldtitel sprint en die op de 1000 meter. De Spelen van 2014 vormden zijn absolute hoogtepunt. In Sotsji ging hij met het goud aan de haal  op de kilometer.

In zijn, naar nu blijkt, laatste seizoen, waarin Groothuis na zeven jaar onder Jac Orie getraind te hebben, uitkwam voor het beslist.nl van Gerard van Velde, voegde hij nog twee bronzen medailles aan zijn palmares toe bij de NK Afstanden (1000 en 1500 meter).


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan