Tickets
Shop
Nieuws 10 mrt 2016

Olde Heuvel stopt per direct met schaatsen

Wouter olde Heuvel heeft per direct een punt achter zijn schaatscarrière gezet.

Foto : Soenar Chamid

De 29-jarige allrounder moest het grootste gedeelte van zijn, naar nu blijkt, laatste seizoen missen vanwege een cyste in zijn heup. Eerder in zijn loopbaan stond hij al lange tijd aan de kant vanwege een knieblessure.

Dat is ook precies de reden waarom Olde Heuvel stopt met topsport. “Na alle onderzoeken zijn de specialisten tot de conclusie gekomen dat het nog een lang proces wordt, voordat ik weer helemaal fit ben”, zegt hij in een persbericht van zijn ploeg LottoNL-Jumbo.

“De afgelopen jaren heb ik zoveel blessureleed gehad, dat het gewoon een keer ophoudt. Mijn lichaam is niet meer klaar voor topsport. Omdat je al zoveel tegenslagen hebt gehad, is dit er nu één te veel. Het is goed geweest. Het is tijd voor andere dingen", vervolgt de Tukker.

Olde Heuvel is inmiddels begonnen met een trainerscursus, maar of hij daadwerkelijk aan de slag gaat als coach is de vraag. Wellicht dat hij zich bezig gaat houden met schaatsmateriaal. “In Nederland heb je Ronald van den Ing die dat doet, maar bij vele andere landen hebben ze daar heel weinig kennis van. Wie weet, ik heb nog geen idee wat er allemaal op mijn pad komt", zegt hij.

Erelijst

Olde Heuvel was in het eerste decennium van deze eeuw jarenlang een vaste waarde in de Nederlandse ploeg bij het EK en WK Allround. Een keer stond hij daarbij op het podium. Bij het EK van 2009 eindigde hij als derde.

Ook op de WK Afstanden pakte de LottoNL-Jumborijder een keer individueel brons. Dat deed hij op de 5000 meter in 2008. In dat jaar en in 2009 werd hij wereldkampioen op de ploegenachtervolging.

Op nationaal niveau is de erelijst van Olde Heuvel een stuk langer. Zo werd hij twee keer Nederlands kampioen allround en behaalde hij nog negen podiumplaatsen bij het NK Allround (vier) en Afstanden (vijf).


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan