Tickets
Shop
Nieuws 13 mrt 2016

KNSB-onderscheidingen voor Boer, Groothuis en Heideman

Margot Boer, Stefan Groothuis en marathonschaatser Jan Maarten Heideman zijn op de slotdag van de ISU World Cup Finale in Heerenveen geëerd voor hun prestaties in de schaatssport.

Foto : Glenn Wassenbergh

Groothuis en Heideman ontvingen de KNSB-waarderingsspeld in goud, Boer kreeg de KNSB-onderscheiding ’Blijk van Erkenning'. In het KPN Clubhuis werden daarnaast jaarprijzen uitgereikt aan de marathonschaatsers Iris van der Stelt en Koen Klinkhamer. Zaterdag waren Bob de Jong, Diane Valkenburg en Wouter olde Heuvel al door de KNSB in het zonnetje gezet.

Marathonprijzen 

In het KPN Clubhuis werden ook twee marathonprijzen uitgereikt. In het verleden werd het marathonseizoen altijd afgesloten met de uitreiking van de Dick van Gangelen Trofee. Die prijs is er niet meer. De rijders en rijdsters uit de Top Divisie worden nu met jaarprijzen geëerd door de KNSB. Die zijn dit keer tot stand gekomen op voorspraak van de ploegleiders van de teams op het hoogste niveau en aan de hand van diverse rankings.

Bij de dames werd Iris van der Stelt gekozen tot Marathonschaatsster van het Jaar. Zij kreeg meer stemmen en punten dan de twee andere genomineerden Brigit Witte en Janneke Ensing, en kreeg de fraaie prijs uitgereikt door Mariska Huisman.

Bij de heren zijn Gary Hekman, Frank Vreugdenhil en Niels Mesu als kandidaten voor de Marathonschaatser van het Jaar-prijs naar voren geschoven. De uitreiking van deze prijs vindt op een later moment plaats, omdat niet alle genomineerden beschikbaar waren. De Willem Poelstra Trofee, de aanmoedigingsprijs in het marathonschaatsen, werd wel uitgereikt, aan Koen Klinkhamer.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan