Tickets
Shop
Nieuws 20 aug 2016

Irene Schouten neemt revanche voor declassering

Irene Schouten heeft zaterdag het ONK inline-skaten op haar naam geschreven. De Noord-Hollandse, die in 2013 ook al won, toonde zich na een wedstrijd over zestig kilometer de snelste in de sprint van een kopgroep van drie.

Foto : Neeke Smit

Schouten revancheerde zich daarmee voor haar declassering tijdens de vorige editie van het ONK. De 24-jarige rijdster kwam ook toen als eerste over de streep, maar werd door de jury teruggezet naar de tweede plaats vanwege een schermutseling met de uiteindelijke winnares Francesca Lollobrigida.

Janita Willems-Crediet, die eerder dit jaar bij de EK in Steenwijk zilver pakte op de marathon, legde achter Schouten beslag op plek twee. Lisa van der Geest maakte het podium compleet.

Crispijn Ariëns

Bij de heren ging Crispijn Ariëns met de zege aan de haal. De wereldkampioen op de marathon van 2013 kwam solo over de finish nadat hij weggereden was bij medevluchters Gary Hekman en Niels Mesu. Laatstgenoemde volgde in de slotfase het voorbeeld van Ariëns, maar strandde op plek twee. Hekman, die het ONK al drie keer wist te winnen, moest genoegen nemen met de derde plaats.

Tiemen van der Kolk toonde zich de beste bij de beloften. Ook in die categorie bestond de kopgroep uit drie rijders. Peter van de Pol eindigde als tweede, gevolgd door Aleid Klompmaker.

Lees alles over het ONK inline-skaten op onze speciale pagina.